marți, 11 mai 2010

Budureasa:S-a rezolvat şi ecuaţia barajului de promovare! Poiana Budureasa - Bioland Paleu 0-2

Autor: Ionel POPA

Stadion: Poiana
Spectatori: aproximativ 500
Marcatori: Kiss 56, Şuteu 78
Remarcaţi: Sabău/ Kiss, Szeleş, Ştefan, Groze.
Poiana: Bărăian - Pele, Ciuciu, L. Bogdan, Sabău, Balog, Oraş (80 Junc), Rif, Negrita (81 Sandu Balaj), Sbertea, C. Lazea (77 Fărcuţ). Antrenor: Sandu Balaj.
Bioland: Groze - Lupuţ, Jude, Cadar, Ţârţ, Dianu, Rus (53 E. Zadori), Şuteu (90+3 Avram), Szeleş (90 Pătulea), Ştefan, Kiss (87 E. Popa). Antrenor: Zsolt Muzsnay.
Arbitri: Florin Marcu - la centru; asistat de Ciprian Danşa şi Nagy Cristian. Observator AJF: Alexandru Terheş.

Meci important pentru liderul Ligii a IV-a la Budureasa, în faţa revelaţiei campionatului, pentru că orice pas greşit ar fi făcut ca ultimele etape să fie un pic mai agitate. Bioland a trecut cu bine şi peste acest obstacol, ceea ce face ca prezenţa sa la barajul de promovare în liga a III-a să fie o certitudine.

Avizaţi de parcursul bun al budurenilor, oaspeţii au abordat jocul cu destulă prudenţă. Prima ocazie a aparţinut gazdelor la şutul lui Lazea (19), însă Groze a prins mingea fără probleme. Imediat a venit răspunsul vizitatorilor, Şuteu (20) trimiţând mingea pe lângă vinclu. Pe final, Oraş (41) a trimis violent de la 20 metri, iar Dianu (42) l-a imitat. În faza următoare, dublă şansă pentru gazde, dar Groze s-a opus şuturilor lui Sbertea şi Negrita (43).
Început furibund al gazdelor în partea a doua, însă Rif (51) şi Sabău (53) au reluat peste poartă. Negrita (56) nu l-a putut învinge pe Groze, iar pe contraatac Kiss (56) l-a lobat pe Bărăian de la 20 metri (0-1). În minutul 56, gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri, însă centralul Marcu nu a "văzut" henţul comis în careu de un jucător al oaspeţilor, la fel cum nu a vrut să vadă nici în prima repriză un henţ semnalizat de asistentul Ciprian Danşa (31) în marginea careului mare, privând gazdele de o lovitură liberă periculoasă. Oraş (69) a reluat razant cu bara transversală, iar Lazea (74) nu a prins nici el cadrul porţii. Scăpaţi cu bine de momentele de presiune exercitate de budureni, oaspeţii s-au dovedit iar letali pe contraatac, Şuteu (78), marcând din 18 metri la colţul lung (0-2).
O notă bună pentru public, care şi-a încurajat în mod sportiv favoriţii, însă la final mica galerie a oaspeţilor a fost cea care a jubilat, cu gândul la marele meci al barajului de promovare în eşalonul trei.

Niciun comentariu: