luni, 28 iunie 2010

Budureasa:Budurenii şi-au "tras" teren sintetic



28.06.2010
Autor: Ionel POPA



Iubitorii sportului de pe "secături" au parte, din nou, de surprize plăcute, deoarece s-a inaugurat terenul sintetic amplasat în centrul comunei Budureasa.

În zi de sarbatoare, Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, locuitorii comunei, cu mic cu mare, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, au participat la un eveniment ce va marca în bine viaţa întregii comunităţi. După slujba de binecuvântare oficiată de preot Ioan Balint Nat, protopop de Beiuş, şi Cosmin Faca Balint, preot paroh local, primarul comunei, Radu Olea, a tăiat panglica oficială în prezenţa consilierilor locali şi a unei numeroase asistenţe. Terenul are dimensiunile de 43x21 m, este dotat cu instalaţie de nocturnă şi va fi administrat de Ionel Lucan. Terenul va fi pus la dispoziţia elevilor, între orele 8.00-15.00, după care doritorii vor putea face mişcare în mod organizat. Acest adevărat eveniment a fost sărbătorit cum se cuvine. Elevii din comună, pregătiţi de prof. Mariana Goina, au susţinut un amplu program artistic. Evident nu putea lipsi un meci de fotbal, a cărui lovitură de începere a fost dată de Teodor Monea, în vârstă de 80 de ani. S-au înfruntat Selecţionata Poiana şi Primăria Budureasa, prima echipă impunându-se cu 8-6 (3-1). Selecţionata Poiana i-a avut în componenţă pe: Adrian Rif (două goluri), Iulian Balaj (1), Ioan "Niţu" Fâşie (1), Ionuţ Sabău (1), Claudiu Borza (1), Ioan Oraş (1), Adrian Negrita (1), Dragoş Balog, Răzvan Bogdan, Ionuţ Fărcuţ, Florin Gaboraş, iar la Primăria Budureasa au evoluat: Radu Olea (1), Robert Porje (1), Gheorghe Braciu (1), Marţian Briscan (1), Florin Buha (1), Dorin Laza (1), Dan Mihoc, Ionuţ Horje, Ioan Nan, Teodor Balaci, Teodor Goina, Sabin Goina, Ioan Ţiţ. A arbitrat şteianul Vasile Sin.

"Sper ca inaugurarea acestui teren să aducă multă bucurie în sufletele tuturor locuitorilor comunei, dar mai ales ale copiilor, care vor avea condiţii decente pentru a practica sportul. Acesta este doar un început, deoarece dorim ca în cel mai scurt timp să mai dăm în folosinţă un teren asemănător, în satul Burda. Aceasta a fost inaugurarea propriu-zisă, însă meciul oficial se va disputa în compania Selecţionatei Presei Bihorene în faţa căreia vrem să ne luăm revanşa în acţiunea: "Fă sport, indiferent de vârstă", după înfrângerea suferită pe terenul din Delani", ne-a spus Radu Olea.

Niciun comentariu: